Hamnkrogen – Med lokal mat från Stockholm

Vaxholms fästning

Hamnkrogen är en restaurang i Vaxholm, med anor från 1950-talet. Här serveras bland annat den populära waxholmsströmmingen men även många andra rätter med råvaror och produkter från lokala aktörer.

Lokala råvaror och produkter

Hamnkrogen Vaxholm är lite av en kvarterskrog bland lokalborna. Kanske beror det på den populära waxholmsströmmingen, som fiskats av just lokalborna på ön sedan 1800-talet. Fisket var huvudsysslan för många av dessa och den dagsfärska fångsten roddes in till salutorget i Stockholm varje morgon. Waxholmsströmmingen är än idag både välkänd och populär och är en riktig klassiker på menyn på restaurangen.

Förutom strömming direkt från havet arbetar Hamnkrogen Vaxholm med rad av lokala producenter och leverantörer. På restaurangen finner man produkter från Ostmakeriet på Rindö, Waxholms bryggeri, Värmdö Musteri, Hop Notch Brewing på Rindö, Värmdö bränneri och Värmdö bryggeri.

Lokal mat från Stockholm står i fokus, likaväl som att man arbetar aktivt med bra val för att skona jorden. All fisk kommer till exempel från hållbart fiske och har märkningarna MSC eller ASC och köttet som serveras kommer från producenter med god djurhållning.

Att äta på Hamnkrogen Vaxholm

På hamnkrogen Vaxholm finns möjlighet att njuta av både luncher och middagar tillagade med lokala råvaror. Under kvällarna går det att välja mellan Á la carte och 3-rättersmenyer och det finns både kött, – fisk, – och veganska rätter att välja bland. Även vad gäller dryck finns ekologiska och veganska alternativ att välja.

Bordsbokning på Hamnkrogen Vaxholm kan göras direkt på den egna hemsidan eller via telefon. Det går även att köpa presentkort – att utnyttja själv eller att ge bort till någon annan.

Efter middagen rekommenderas en rundtur till Vaxholms Fästning på andra sidan hamnen (se bilden).

Related Posts