Stöd idéburna caféer!

Kattcafé

Något jag gillar nästan lika mycket som att äta lokaltillverkad mat, är att stödja lokala idéburna organisationer. Med det menar jag exempelvis föreningar och företag som rör sig i gränslandet mellan privat och offentlig sektor, och där drivkraften inte främst är att tjäna privata ekonomiska vinster utan i stället gynnar ett allmän- eller medlemsintresse.

Exempel på vad jag menar

  • Ett kattcafé som Finduzzcatcafé, som jobbar tillsammans med olika katthem och jourhem med katter som behöver omplaceras.
  • Båtklubbens eller trädgårdsföreningens café, där medlemmarna jobbar gratis för att få in lite slantar till verksamheten
  • Röda Korsets (och andra liknande organisationers) medlemscaféer, som även fungerar för mötesplatser för deras medlemmar vilka ofta är volontärer.
  • Organisationer som erbjuder arbetsträning i sitt café för personer som av någon anledning står långt ifrån arbetsmarknaden.

Genom att äta min bulle och dricka mitt kaffe på liknande caféer så bidrar jag på marginalen att göra världen lite bättre, lite finare. Dessutom tenderar ofta (men inte alltid) dessa caféer att använda lokala råvaror, vilket då i mitt fall så att säga slår två flugor i en ideologisk smäll!

Related Posts